[rev_slider_vc alias=”fordon” slider_full_w=”rev_go_box”]

Bilar

Det är bra att sitta i en bil när det är åska med blixtar ute. Bilen fungerar som en stålbur som effektivt håller blixten utanför. Dessvärre håller stålburen även signaler ute. För att underlätta Rakel kommunikation till och från bilar behövs förstärkare, något som MIC Nordic kan bistå med.

Tåg

Ett tåg är egentligen en helt omöjlig miljö för mobilsignaler att ta sig igenom. Till en rörlig tågkaross i metall, med fönster där en osynlig metallfilm skyddar mot solens strålar, krävs förstärkning med repeatrar för att signalerna ska orka fram. När SJ mobilanpassade X2000-tågen behövdes såväl repeatrar i varje vagn som antenner på både in- och utsida av tågvagnarna.

Ombord på tåget behöver även kommunikationen mellan föraren och tågets styrsystem samt mellan föraren och medarbetarna ute i tåget fungera. Där används en mobiltelefonistandard speciellt anpassad för tåg – GSM-R. För att inte GSM-R ska störas av signaler från 3G och 4G-näten har MIC Nordic utvecklat ett filter som räddar och skyddar GSM-R från signalstörningar på 900 MHz.

Båtar/ Fartyg

WLAN är en standardteknik för att bygga nätverk utan kablar. Tillsammans med en router kan det hantera trådlös internetuppkoppling från båten. Under en av Gotland Runt-tävlingarna bidrog MIC Nordic med installationer av WLAN på deltagande båtar för att de bland annat skulle ha tillgång till uppdaterade kartor och sjökort under hela tävlingen. MIC Nordic har flera olika lösningar för marin, sjöräddning och sjöfart i övrigt. Kontakta oss för mer information.

Militärfordon

Inom försvaret använder man RAKEL-mobiler. Kommunikationssystemet är speciellt utvecklat att fungera i krissituationer när inget annat fungerar. Militära fordon av olika slag är ofta bepansrade och förstärka i sin stålstruktur. Det gör att när någon med mobiltelefon eller RAKEL-mobil sätter sig i ett militärfordon utan förstärkare så når inte mobilsignalen fram.

Specialfordon

Det här är fordon där konstruktionen i sig kan innebära ett hinder för radiovågor att komma in. MIC Nordic har stor erfarenhet av att förbättra förutsättningarna för mobilkommunikation i den här typen av fordon.  Kontakta oss för mer information.

Bussar

Trådlösa nätverk och gratis Wi-Fi börjar bli allt vanligare även på bussar. Här är det WLAN-lösningar som är aktuella. Kontakta MIC Nordic för mer information.